Piekarnia-Cukiernia NATURA

Rogal świętomarciński - jaka kaloryczność?



Planując wizytę w Poznaniu w listopadzie, warto skorzystać z okazji i zorganizować wyjazd w czasie, kiedy w mieście będzie organizowany Dzień św. Marcina. To lokalne święto, podczas którego można dobrze się bawić oraz skosztować rozmaitych pyszności. To między innymi okazja do spróbowania tradycyjnych słodkości, wśród których prym wiedzie napełniony nadzieniem z białego maku, przypraw, miodu i bakalii oraz oblany lukrem rogal świętomarciński. 

Piekarnia-Cukiernia NATURA Zbigniew Piskorski zajmuje się wypiekiem wspomnianego przysmaku nie tylko w okresie listopadowym. Jej kadra zaprasza na pyszną, wyrabianą według oryginalnej receptury, ręcznie zwijaną przekąskę przez cały rok. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, właściciele punktu rozpoczęli sprzedaż swoich produktów także przez internet. Dostawy realizowane są na terenie całego kraju.

Rogal marciński jest przepyszny, jednak należy pamiętać o jego znacznej kaloryczności. Osoby z nadwagą, będące na diecie lub chorujące na cukrzycę powinny spożywać go w umiarkowanych ilościach. Z drugiej strony dostawca zapewnia, że jest to wypiek, do którego przygotowania wykorzystuje się surowce najwyższej jakości. Kupując taki smakołyk stacjonarnie lub składając zamówienie online, klient ma pewność, że otrzymuje produkt bez sztucznych polepszaczy smaku, dzięki czemu można go podać dzieciom.

Pragnąc rozpropagować wiedzę o lokalnym wypieku, właściciele piekarni przedstawiają jego historię oraz udostępniają na swojej stronie internetowej sprawdzony przepis na rogale z Poznania. Podana receptura jest tą, z której cukiernia korzysta na co dzień. Jest to ukłon w stronę osób, które lubią odtwarzać we własnej kuchni smaki poznane podczas wyjazdów. 










Wystaw Komentarz





Oceń firmę (0 z 0 głosów)


Brak komentarzy! Bądź pierwszy!


Zlokalizowane Niedaleko